As Above, So Below [2014]


Künye
Yönetmen: John Erick Dowdle
Senaryo: Drew Dowdle, John Erick Dowdle
Oyuncular: Perdita Weeks, Ben Feldman, Edwin Hodge, François Civil, Marion Lambert, Ali Marhyar
Tür: Gizem, Korku, Gerilim
Ülke: ABD
Vizyon Tarihi : 12 Eylül 2014
Vizyon İsmi: Derin Kabus

Konusu: Bir belgesel ekibinin Paris'in altında uzanan yeraltı tünellerinde çekim yapmasının buluntu film tarzında anlatıldığı gizem ve gerilimli hikayesi.


Notlar:
  • As Above, So Below” okkült yazıtlarından alınma “yukarıdaki aşağıdakine, aşağıdaki yukarıdakine benzer” ya da “gökte olan yerdedir, yerde olan göktedir” şeklinde tercümeleri olabilecek “gerçekliğin bir katmanında olan, tüm katmanlarında da vuku bulur” anlamını taşıyan deyiştir. İlk olarak Hermes'in Emerald Tabletlerinde görülmüştür.
  • Yönetmen John Erick Dowdle filmin senaryosunu kardeşi Drew'la beraber kaleme almıştır.
  • Filmin çekimleri stüdyoda kurulan setlerde değil, gerçek yeraltı geçit ve tünellerinde yapılmıştır. Yüzyıllık tünellerde elektrik olmaması ve mobil telefonların çalışmaması film ekibine epey zorluk çıkarmıştır.
  • Film Fransız Hükümetinden Paris yeraltı tünellerinde çekim yapmak üzere resmi izin alınan ilk yapımdır.
  • George rolündeki Ben Feldman'ın hafif de klastrofibisi olmasından ötürü, çekimler arasında mecburen ara vererek çekimlere devam edebilmiştir.
  • Bir gelenek olarak fimlerin eleştirmenlere ön gösterimi yapılması adetine karşın filmin bu şekilde bir öngösterimi olmamıştır.

Benzer Film Önerisi: Grave Encounters (2011), Grave Encounters 2 (2012), The Pyramid (2014)

Anahtar Kelimeler: buluntu film, yeraltı tünelleri, yeraltı mezarları, Paris

Sinefil Puanı: 7/10


fragman: 





yasal uyarı: bahsi geçen filmlerle ilgili verilen bilgiler leyla önkan tarafından İngilizce sinema sitelerinden çeviri yapılarak derlenmiş bilgilerdir. bu çeviri bilgiler izinsiz kullanılamaz. bahsi geçen filmlerle ilgili her türlü medya kullanımı ve sahiplik hakkı filmin yapımcı firmasına aittir. tanıtımları sinema sanatına katkı ve saygı çerçevesinde yapılmaktadır.