Afflicted [2013]

Künye

Yönetmen: Derek Lee, Clif Prowse
Senaryo:  Derek Lee, Clif Prowse
Oyuncular:  Derek Lee, Clif Prowse
Ülkesi: Kanada/ABD
Türü: Korku, Gizem, Gerilim
Vizyon Tarihi: 17 Ağustos 2014 (Türkiye)
Vizyon İsmi: Dünyanın Sonu



Konusu: Çocukluk arkadaşları Derek ve Clif “Ends of the Earth” ismini verdikleri web dizilerinin çekimleri için dünyayı gezmeye karar verirler. Üstelik Derek'in her an ölümüne yol açabilecek ölümcül bir hastalığı vardır, ancak dünya seyahatleri beklenmedik karanlık bir dönemece girecek ve herşey değişecektir. 


Notlar
- Filmin senaryosunu yazan Derek Lee ve Clif Prowse ikilisi aynı zamanda filmin yönetmenliğini üstlenip, başrolleri de paylaşmışlardır.  
- Filmin çekimleri 318.000 dolarlık bir bütçeyle Barcelona, Paris, İtalya ve Vancouver’da gerçekleştirilmiş.
- Filmin 318.000 dolarlık bütçesi Derek Lee ve Clif Prowse’nin aileleri ve arkadaşları tarafından verilen destekle oluşturulmuştur.
- Film Derek Lee ve Clif Prowse ikilisinin ilk uzun metrajlı filmidir, ikili daha önce kısa metrajlı filmler yapmaktaydı.
- Sonunda uzun metrajlı bir filme dönüşmesinden önce, ikili filmin ana konseptini seyahate çıkan iki arkadaşın internet paylaşımlarının ve yükledikleri videoların normal şekilde ve eğlenceli başlayıp gittikçe tuhaflaşması şeklinde bir web serisi olarak tasarlanmışlardı.
- İkili verdikleri röportajlarda daha önce buluntu film çekme tecrübeleri olmadığını ve filmin çekimleri esnasında yaşanan zorlukları gördükten sonra The Blair Witch Project ve Paranormal Activity gibi filmlere saygılarının arttığını ifade etmişlerdir.


Benzer film önerisi: Blair Witch Project, Chronicle (2012)

Anahtar kelimeler: buluntu film, vampir

Sinefil Puanı: 6.5/10




yasal uyarı: bahsi geçen filmlerle ilgili verilen bilgiler leyla önkan tarafından İngilizce sinema sitelerinden çeviri yapılarak derlenmiş bilgilerdir. bu çeviri bilgiler izinsiz kullanılamaz. bahsi geçen filmlerle ilgili her türlü medya kullanımı ve sahiplik hakkı filmin yapımcı firmasına aittir. tanıtımları sinema sanatına katkı ve saygı çerçevesinde yapılmaktadır.