Los Cronocrímenes [2007]

Künye
Yönetmen : Nacho Vigalondo
Senaryo : Nacho Vigalondo
Oyuncular : Karra Elejalde, Candela Fernández, Bárbara Goenaga, Nacho Vigalondo
Tür : Gizem, Bilimkurgu, Gerilim
Ülke : İspanya
Vizyon Tarihi : 27 Haziran 2008 (İspanya)
Vizyon İsmi : Suç Zamanı
İngilizce İsmi : Timecrimes
IMDb : http://www.imdb.com/title/tt0480669/


Konusu: Sıradan bir adam olan Hector'un yeni taşındıkları evin bahçesinde otururken ormanda dikkatini çeken bir şey görmesiyle başlayan zaman yolculuğunda işleri yoluna koymaya çalışırken daha da sarpa sardırmasının hikayesi.

Notlar: 
- Nacho Vigalondo filmin senaryosunu kaleme almanın yanında hem yönetmenliği yapmış hem de filmdeki önemli rollerden birini üstlenmiştir.
- “Future Shock! The Story of 2000 AD” isimli belgeselde filmin yönetmen ve senaristi Nacho Vigalondo filmin ilham kaynağının “2000 AD” isimli çizgi roman olduğunu, bilhassa da 1983 tarihli  “Chronocops” isimli sayıdan etkilendiğini belirtmiştir.
- Filmde kilit bir rolde olan “ormandaki kızın” t-şörtünün üzerinde “Schrödinger'in Kedisi”nin resmi vardır. Schrödinger'in Kedisi,  Avusturyalı fizikçi Erwin Schrödinger tarafından ortaya atılmış genelde kuantum mekaniği ilgili bir paradoks olarak bilinen bir düşünce deneyidir.
- Sinema eleştirmenleri filmin bilim kurgu türünde olmasına karşın, hiçbir özel efekt kullanılmadan ve kısıtlı bir bütçeyle çekilmiş olmasıyla türdeki iyi bir örnek olduğu konusunda olumlu eleştirilerde bulunmuşlardır.
- Filmin bir Hollywood uyarlması olacağı ve yönetmen olarak David Cronenberg, başrol için de Tom Cruise’un isimlerinin geçtiği yazılıp çizilse de projede herhangi bir gelişme olmamıştır.
- Film 2007 yılında Fantastic Fest festivalinde “en iyi film” ödülünü almıştır.

Benzer Film Önerisi : Primer (2004), Triangle (2009), Coherence (2013), Time Lapse (2014)
Anahtar Kelimeler : Zaman döngüsü, zamanda yolculuk, deneysel çalışma
Sinefil Puanı: 7/10

fragman : 




yasal uyarı: bahsi geçen filmlerle ilgili verilen bilgiler leyla önkan tarafından İngilizce sinema sitelerinden çeviri yapılarak derlenmiş bilgilerdir. bu çeviri bilgiler izinsiz kullanılamaz. bahsi geçen filmlerle ilgili her türlü medya kullanımı ve sahiplik hakkı filmin yapımcı firmasına aittir. tanıtımları sinema sanatına katkı ve saygı çerçevesinde yapılmaktadır.