Final Girls [2015]

Künye

Oyuncular: Taissa Farmiga, Malin Åkerman, Adam DeVine, Thomas Middleditch, Alia Shawkat, Alexander Ludwig, Nina Dobrev

Yönetmen: Todd Strauss-Schulson

Senaryo: M.A. Fortin, Joshua John Miller

Tür: Slasher, Komedi

Ülke: ABD

Vizyon Tarihi: 13 Mart 2015



Konusu: Max annesini trafik kazasında kaybetmiştir. Annesinin rol aldığı 80’lerin ünlü slasher filmi “Camp Bloodbath”ın özel gösterimine arkadaşlarıyla birlikte gönülsüzce de olsa gitmeyi kabul eder, ancak filmin gösterimi sırasında çıkan yangından kaçarken kendilerini “Camp Bloodbath” filminin içinde bulurlar.


Notlar:
    • Filmin adını aldığı “Final Girl” yani “Son Kız” terimi, korku filmlerinde, özellikle de slasher tipi filmlerde rastlanılan bir klişeden gelmektedir. “Son Kız” gençlerin arasında son ve tek sağ kalan ve katille yüzleşerek, genelde de yenen ve hikayeyi anlatan kişidir. 
    Filmin dünya ilk gösterimi South by Southwest Festivalinde 13 Mart 2015’de yapılmıştır.
  • Filmin South by Southwest Festivalindeki ilk gösteriminde, senaristlerden M.A. Fortin devam filminin gelmesinin olası olduğunu ve çekilmesi halinde ikinci filmde ana karakter Max’in babasının kimliğinin de açıklanacağını duyurmuştur. Daha sonra yaptığı bir açıklamada ikinci filmin olasılığının filmin gişedeki başarısına bağlı olduğunu ve filmi sevenlerin filmi sinema salonlarında izlemesinin bu konuda desteği olacağını belirtmiştir.
  • Senaristlerden Joshua John Miller’ın babası kült korku filmi “The Exorcist”de Rahip Karras rolünü oynayan aktör Jason Miller’dır. Senarist oğul Miller “The Exorcist”i izleyerek büyüdüğünü ve babasının filmde ölmesini izlemenin kendisinde yarattığı hislerden esinlenerek bir çocuğun ebeveyninin bir filmde ölmesini izlemesinin üzerinde yarattığı hislerin senaryosuna böyle bir yön verdiğini belirtmiştir.
  • Filmin hayranlarının birçoğunun merak ettiği soru filmdeki “Camp Bloodbath” filminin gerçek bir film olup olmadığıdır ki, gerçekte böyle bir film yoktur.
  • Senaristler filmde önemli bir rol oynayan Kim Carnes şarkısı "Bette Davis Eyes" yerine esasen Madonna’nın “Like A Prayer” şarkısını kullanmak istemişler ve bu dileklerini içeren içten bir mektubu Madonna’ya göndermişlerdir, Madonna cevabında kendisine ait hangi şarkıyı isterlerse kullanabileceklerini ancak “Like A Prayer”ın kullanım haklarının kendisinde olmamasından ötürü bu konuda elinden bir şey gelmediğini belirtmiştir.
  • 2015 yılında “Final Girl” ismini içeren 2 film yer almıştır ve her ikisinde de Alexander Ludwig rol almaktadır.
  • “Nancy” karakteri için “Friday the 13th Part 2 (1981)” filmindeki “Amy Steel” karakterinden esinlenilmiştir.


Benzer Film Önerileri: Tucker & Dale vs. Evil (2010), The Cabin in the Woods (2012), Happy Death Day (2017)

Anahtar Kelimeler: gençlik, kamp, teen slasher, katil, film içinde film


Sinefil Puanı: 8/10



fragman:




yasal uyarı: bahsi geçen filmlerle ilgili verilen bilgiler ve notlar kısmı leyla önkan tarafından İngilizce sinema sitelerinden çeviri yapılarak derlenmiş bilgilerdir. bu çeviri bilgiler izinsiz kullanılamaz. bahsi geçen filmlerle ilgili her türlü medya kullanımı ve sahiplik hakkı filmin yapımcı firmasına aittir. tanıtımları sinema sanatına katkı ve saygı çerçevesinde yapılmaktadır.