Who Am I - Kein System ist sicher (2014)


Künye

Yönetmen: Baran bo Odar
Senaryo: Baran bo Odar, Jantje Friese
Oyuncular: Tom Schilling, Elyas M'Barek, Hannah Herzsprung, Wotan Wilke Möhring, Antoine Monot Jr., Trine Dyrholm, Stephan Kampwirth
Tür: Gerilim, Macera
Ülke: Almanya
Vizyon Tarihi: 3 Temmuz 2015
Vizyon İsmi: Ben Kimim?



Konusu: İçine kapanık bir genç olan Benjamin'in bilgisayar sistemlerine sızma konusunda büyük yeteneği vardır. Zorunlu toplum hizmeti sırasında tanıştığı Max üye olduğu yeraltı hacker grubuna Benjamin'i de davet eder. Şimdi en büyük amaçları hacker dünyasında bir numara olan MRX'i yerinden etmek ve dünya çapında isim yapmaktır.





Notlar:
  • Filmin çekimleri Berlin ve Rostock’ta yapılmıştır.
  • Almanca orijinal ismindeki “Kein System ist sicher”, İngilizce’de “No System is Safe”, Türkçe’de “Hiçbir Sistem Güvenli Değildir” demektir.
  • Filmin bir sahnesinde Benjamin’in odasında “Fight Club (1999)” posteri görülmektedir.
  • İsviçreli yönetmen Baran bo Odar Stockholm Film Festivali'nde “Blade Runner (1982)” ve “Lawrence of Arabia (1962)” filmlerinin en sevdiği filmler olduğunu söylemiştir.
  • Filmin ilk gösterimleri sırasıyla Toronto Uluslararası Film Festivali, Zürih Film Festivali, Les Arcs Uluslararası Film Festivali, Jameson Dublin Uluslararası Film Festivali, Dallas Uluslararası Film Festivali, Newport Sahili Uluslararası Film Festivali ve Edinburg Uluslararası Film Festivali gibi önemli festivallerde yapılmıştır.





Benzer Film Önerisi: 23 (1998), We Are Legion: The Story of the Hacktivists (2012, belgesel), Mr. Robot (2015, TV dizisi)

Anahtar kelimeler: hacker, sistem hackleme, siber suçlu


Sinefil Puanı: 7/10



fragman:








yasal uyarı: bahsi geçen filmlerle ilgili her türlü medya kullanımı ve sahiplik hakkı filmin yapımcı firmasına aittir. verilen bilgiler leyla önkan tarafından çeşitli sinema sitelerinden çeviri yapılarak derlenmiş bilgilerdir. yorumlar ve çeviri bilgiler izinsiz kullanılamaz.