The Mothman Prophecies [2002]


Künye

Yönetmen: Mark Pellington
Senaryo: Richard Hatem (uyarlama), John A. Keel (aynı isimli kitap)
Oyuncular: Richard Gere, Laura Linney, Will Patton, Debra Messing, Lucinda Jenney, Alan Bates
Tür: Doğaüstü, Gerilim, Korku
Ülke: ABD
Vizyon Tarihi: 3 Mayıs 2002
Vizyon İsmi: Gecenin Nefesi
IMDb Linki: www.imdb.com/title/tt0265349/


Konusu: John Klein karısıyla bir trafik kazası geçirir ve kendisi yaralanmadan kurtulurken karısı hastaneye kaldırılır. Hastanede genç kadının beyninde ölümcül bir tümör tespit edilir ve ölümünden önce güve görünümlü bir yaratıktan bahseder. 2 sene sonra John kendini Batı Virginia'daki küçük bir kasabada güve adamla ilgili sırları araştırırken bulacaktır.

 
Notlar:
  • Filmin başındaki birkaç sahne Washington’da çekilmiş, bunun dışında çekimler Pennsylvania’daki Pittsburgh ve Kittanning kentlerinde yapılmıştır.
  • Filme uyarlanan 1975 tarihli The Mothman Prophecies kitabının yazarı John Keel Amerikalı gazeteci ve ünlü bir UFO araştırmacısıdır.
  • Mothman güve benzeri insanımsı bir yaratık efsanesidir. 1966-1967 yıllarında Batı Virginia’nın Point Pleasant şehri civarında görüldüğüne dair raporlar vardır. 1970 yılında Gray Barker tarafından geniş okuyucu kitlelerine ulaştırılsa da asıl ününü John Keel’in kitabına borçludur.
  • Batı Virginia’nın Point Pleasant şehrinde 2002 yılından bu yana geleneksel olarak “Yıllık Mothman Festival”i düzenlenmektedir.
  • Filmdeki paranormal uzmanının soyismi Leek’dir, bu da filmin uyarlandığı kitabın yazarı John A. Keel’in isminin tersden okunuşudur.



Benzer Film Önerisi: Mothman (2010, TV filmi), The Mothman Curse (2014), Eyes of the Mothman (2011, belgesel)

Anahtar kelimeler: mothman, güveadam, efsane, doğaüstü olay

Sinefil Puanı: 7/10



Fragman:






yasal uyarı: bahsi geçen filmlerle ilgili her türlü medya kullanımı ve sahiplik hakkı filmin yapımcı firmasına aittir. verilen bilgiler leyla önkan tarafından çeşitli sinema sitelerinden çeviri yapılarak derlenmiş bilgilerdir. yorumlar ve çeviri bilgiler izinsiz kullanılamaz.