The Pyramid [2014]



Künye

Yönetmen: Grégory Levasseur
Senaryo: Daniel Meersand, Nick Simon
Oyuncular: Ashley Hinshaw, Denis O'Hare, James Buckley, Daniel Amerman, Amir K
Tür: Buluntu, Doğaüstü, Korku
Ülke: ABD
Vizyon Tarihi: 10 Nisan 2015
Vizyon İsmi: Piramitin Laneti
IMDb Linki: www.imdb.com/title/tt2799166/




Konusu: Bir baba ve kızından oluşan Amerikalı arkeolog takımı Mısır çöllerinde tarih öncesinden kalma bir piramit keşfeder. Ancak Mısır'daki iç kargaşa gittikçe artmaktadır ve ekibin acilen ülkeyi terk etmesi gerekmektedir, ayrılmadan önce piramide girmek zorunda kalmaları onları av haline gelecekleri bir karanlığa çeker.


Notlar:
  • Filmin Kuzey Amerika’da 5 Aralık 2014’de vizyona girmiş ve yatırımcılarının iç pazarda 20 milyon dolarlık gişe beklentisine karşın ancak 2.8 milyon dolarlık gelir elde edebilmiştir.
  • Kuzey Amerika dışında 18 ülkede aynı gün gösterime girmiş ve 3.8 milyon dolar hasılat getirmiştir. Filmin toplam bütçesi 6.5 milyon dolardır.
  • Filmin dağıtım haklarını 20th Century Fox’un almasının ardından gişe açılışında gösterdiği düşük performanstan ötürü salon gösterimleri yerine DVD ve Blu-ray gösterimine geçilmiştir.
  • Televizyon, sinema ve Broadway’de aktif olan başrol oyuncusu Denis O'Hare’in son dönemdeki en popüler çalışmaları “American Horror Story” ve “True Blood” isimli korku temalı televizyon dizilerindeki rolleridir.



Benzer Film Önerisi: As Above, So Below (2014), Grave Encounters (2011)

Anahtar kelimeler: Mısır, piramit, lanet, arkeolog, buluntu film, çöl

Sinefil Puanı: 6.5/10