John Wick [2014]

Künye
Yönetmen: Chad Stahelski, David Leitch
Senaryo: Derek Kolstad
Oyuncular: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen, Adrianne Palicki, Willem Dafoe, Bridget Moynahan, John Leguizamo, Dean Winters, Ian McShane
Tür: Aksiyon, Gerilim
Ülke: ABD
Vizyon Tarihi: 28 Kasım 2014
Vizyon İsmi: John Wick
IMDb Linki: http://www.imdb.com/title/tt2911666

Konusu: Karısının ölümünün ardından büyük bir üzüntü yaşayan John'a karısından kalan son hediye yavru bir köpektir. Ancak bir gece evine giren bir grup saldırgan hem arabasını çalar hem de tek teselli kaynağını elinden alır.
Notlar:

- Filmin yönetmenleri Chad Stahelski ve David Leitch Matrix Üçlemesinde Keanu Reeves’in dublörlüğünü yapmışlardır.

- Filmin yapımcıları arasında Desperate Housewives adlı dizideki Gabrielle rolü ile tanınan Eva Longoria da vardır.

- Filmin müzikleri Tyler Bates ve Joel J. Richard tarafından yapılmıştır, bunun yanında Marilyn Manson'ın "Killing Strangers" parçası ile T-Bo ve Bengie B'nin “Get Money” parçaları da filmde yer alıp, soundtrack albümüne ekstra olarak eklenmiştir.

- Yönetmen Chad Stahelski filmi yaparken ilham aldığı filmler olarak “İyi, Kötü ve Çirkin (1966), Dönüşü Olmayan Yol (1967), Ateş Çemberi (1970) ve Acımasız Katil (1989) filmlerini saymaktadır.

- Lionsgate şirketi CEO’su Jon Feltheimer 2015 şubat ayındaki bir konferansta devam filmlerinin çekileceğini duyurmuştur.


Benzer Film Önerisi: The Equalizer (2014), Lucy (2014), The Accountant (2016), Atomic Blonde (2017)

Devam Filmleri: John Wick: Chapter 2 (2017)
Anahtar kelimeler: tetikçi, intikam, tek kişilik ordu, rus mafyası, yavru köpek, ölen eş, klasik araba
Sinefil Puanı: 8/10





fragman:



yasal uyarı: bahsi geçen filmlerle ilgili verilen bilgiler ve notlar kısmı leyla önkan tarafından İngilizce sinema sitelerinden çeviri yapılarak derlenmiş bilgilerdir. bu çeviri bilgiler izinsiz kullanılamaz. bahsi geçen filmlerle ilgili her türlü medya kullanımı ve sahiplik hakkı filmin yapımcı firmasına aittir. tanıtımları sinema sanatına katkı ve saygı çerçevesinde yapılmaktadır.