REC [2007]


Künye
Yönetmen: Jaume Balagueró, Paco Plaza
Senaryo: Jaume Balagueró, Paco Plaza, Luis A. Berdejo
Oyuncular: Manuela Velasco, Ferrán Terraza, Jorge-Yamam Serrano, Pablo Rosso, David Vert, Vicente Gil, Martha Carbonell, Carlos Vicente
Tür: Korku
Ülke: İspanya
Vizyon Tarihi: 14 Kasım 2008
Vizyon İsmi: Ölüm Çığlığı
Konusu: Bir televizyon spikeri ile kameramanı acil durum ekiplerinin peşinden bir apartmana girerler. Bir süre sonra kendilerini korkunç bir durumun ortasında binanın içinde kapana sıkışmış halde bulurlar.

Notlar:
- Filmin yakaladığı büyük başarı sonucu Quarantine ismiyle bir Hollywood versiyonu çekilerek 2008 yılında gösterime girmiştir.

- Filmin galası 64. Venedik Film Festivalinde yapılmıştır.

- Manuela Velasco serinin 3.filmi dışındaki diğer filmlerde de TV spikeri Ángela Vidal olarak karşımıza çıkar, ABD yeniden çevriminde Vidal rolünde Jennifer Carpenter yer almıştır.

- İlk 2 Rec’i Jaume Balagueró ve Paco Plaza beraber; Rec 3’ü Paco Plaza; Rec 4’ü Jaume Balagueró yönetmiştir.


Benzer Film Önerisi: The Blair Witch Project (1999), The Descent (2005), Grave Encounters (2011), Cloverfield (2008)
Devam Filmleri: Rec 2 (2009), Rec 3: Genesis (2012), Rec 4 (2014)
Anahtar kelimeler: zombi, salgın, buluntu film, karantina.

Sinefil Puanı: 7.5/10


fragman:


yasal uyarı: bahsi geçen filmlerle ilgili verilen bilgiler leyla önkan tarafından İngilizce sinema sitelerinden çeviri yapılarak derlenmiş bilgilerdir. bu çeviri bilgiler izinsiz kullanılamaz. bahsi geçen filmlerle ilgili her türlü medya kullanımı ve sahiplik hakkı filmin yapımcı firmasına aittir. tanıtımları sinema sanatına katkı ve saygı çerçevesinde yapılmaktadır.