Gone Girl [2014]

Künye

Yönetmen: David Fincher
Senaryo: Gillian Flynn
Oyuncular: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Carrie Coon
Tür: Gerilim, Gizem
Ülke: ABD
Vizyon Tarihi: 10 Ekim 2014
Vizyon İsmi: Kayıp Kız
Konusu: Nick Dunne, beşinci evlilik yıldönümlerinin olduğu gün, polise eşi Amy'nin kayıp olduğunu bildirir. Devam eden polis soruşturmasının yanısıra, olay bir anda bir medya çılgınlığına dönüşecektir. Ortadaki soru bellidir, Nick Dunne eşini öldürmüş müdür?


Notlar:
- Film 2012 tarihli Gillian Flynn’ın aynı isimli romanının uyarlamasıdır. Senaryo uyarlaması da Gillian Flynn’a aittir ve Eleştirmenlerin Seçimi Ödüllerinde “En İyi Senaryo Uyarlaması” ödülünü kazanmıştır.
- Filmin müzikleri Atticus Ross ve Nine Inch Nails’in beyni Trent Reznor ’a aittir.
- Filmin galası 52. New York Film Festivali’nde yapılmıştır.
- Rosamund Pike eleştirmenlerden filmdeki oyunculuğuyla beğeni toplamış ve Oscar (Akademi), BAFTA, Altına Küre, Sinema Oyuncuları Birliği Ödüllerinde “En İyi Kadın Oyuncu” dallarında aday olmuştur.
- Film o güne dek yapılan David Fincher filmleri arasında en iyi gişe hasılatını elde eden film unvanına sahiptir.


Benzer Film Önerisi: Double Jeopardy (1999), Tell No One (2006), Prisoners (2013)

Anahtar kelimeler: kayıp kişi, cinayet şüphelisi eş, günlük

Sinefil Puanı: 7/10





fragman





yasal uyarı: bahsi geçen filmlerle ilgili verilen bilgiler ve notlar kısmı leyla önkan tarafından İngilizce sinema sitelerinden çeviri yapılarak derlenmiş bilgilerdir. bu çeviri bilgiler izinsiz kullanılamaz. bahsi geçen filmlerle ilgili her türlü medya kullanımı ve sahiplik hakkı filmin yapımcı firmasına aittir. tanıtımları sinema sanatına katkı ve saygı çerçevesinde yapılmaktadır.