Guardians of the Galaxy [2014]

Künye

Yönetmen: James Gunn
Senaryo: James Gunn, Nicole Perlman
Oyuncular: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Glenn Close, Benicio del Toro
Tür: Macera, Aksiyon, Bilimkurgu
Ülke: ABD, İngiltere
Vizyon Tarihi: 1 Ağustos 2014
Vizyon İsmi: Galaksinin Koruyucuları
IMDb Linki: www.imdb.com/title/tt2015381


Konusu: 1988 yılında annesinin ölümünün ardından, çocuk yaştaki Peter Quill, Yondu liderliğindeki bir grup yağmacı tarafından dünyadan kaçırılır. 26 yıl sonra, Morag gezegeninde Quill’in çaldığı bir küre yolunun tekrar Yondu ile kesişmesine yol açacaktır. Ama bu sefer yalnız değildir, yanında güzel uzaylı Gamora, ağaç-adam Groot ve kurnaz rakun Rocket'den oluşan yeni ekibi vardır.



Notlar:
- Film, Marvel Stüdyoları ve Walt Disney Stüdyosu Filmleri yapımıdır.
- Marvel Sinema Evreninin 10. filmi, bu filmler arasında da en iyi gişe hasılatı getiren 3. filmdir. Bu alanda önündeki filmler Yenilmezler (The Avengers) ve Demir Adam 3 (Iron Man 3) filmleridir.

- 2014 Hollywood Film Ödülleri'nde yılın “Hollywood Gişe Canavarı Ödülü”nü almıştır, Oscar Ödülleri'nde “En İyi Özel Efekt ve En İyi Makyaj” dallarında 2 adaylığı vardır, ancak kazanamamıştır. CinemaCon Ödülleri'nde Chris Pratt “Yılın En İyi Çıkış Yapan Performansı” ödülünü almıştır.

- Filmin sloganları arasında şunlar vardır; “Bütün kahramanlar bir yerlerden başlar”, “İşler kötüye gittiğinde, onlar ellerinden gelenin en kötüsünü yapacaklar”.

- Marvel karakterleri arasında Örümcek Adam (Spider Man), Wolverine, Demir Adam (Iron Man), Hulk, Thor, Kaptan Amerika (Captain America), Korkusuz (Daredevil) ve Hayalet Sürücü (Ghost Rider); ekipler olarak da Yenilmezler (The Avengers), Fantastik Dörtlü (The Fantastic Four), X-Men ve Galaksinin Koruyucuları (The Guardians of the Galaxy) sayılabilir.



Devam Filmleri: Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)
Benzer Film Önerisi: Iron Man (2008), Thor (2011), Captain America: The First Avenger (2011), The Avengers (2012), Thor: The Dark World (2013)
Anahtar kelimeler: marvel evreni, çizgi roman uyarlaması, süper kahraman.
Sinefil Puanı: 8/10

fragman:


yasal uyarı: bahsi geçen filmlerle ilgili verilen bilgiler ve notlar kısmı leyla önkan tarafından İngilizce sinema sitelerinden çeviri yapılarak derlenmiş bilgilerdir. bu çeviri bilgiler izinsiz kullanılamaz. bahsi geçen filmlerle ilgili her türlü medya kullanımı ve sahiplik hakkı filmin yapımcı firmasına aittir. tanıtımları sinema sanatına katkı ve saygı çerçevesinde yapılmaktadır.