Planet Terror [2007]

Künye
Yönetmen: Robert Rodriguez
Senaryo: Robert Rodriguez
Oyuncular: Rose McGowan, Freddy Rodriguez, Josh Brolin, Marley Shelton, Michael Biehn, Jeff Fahey, Stacy Ferguson, Bruce Willis
Tür: Aksiyon, Bilimkurgu, Korku
Ülke: ABD
Vizyon Tarihi: 27 Temmuz 2007
Vizyon İsmi: Dehşet Gezegeni
IMDb Linki: www.imdb.com/title/tt1077258/


Konusu: Teksas kırsalında bir kulüpte dansçılık yapmakta olan Cherry Darling bir gece işi bırakır ve küçük bir kaza yaşadıktan sonra Bone Shack lokantasına gider, burada eski erkek arkadaşı El Wray ile karşılaşır. Bu arada kasabada tuhaf bir salgın yayılmaktadır. Yerel hastanede hastalar tedavi altına alınmaya çalışırken Dr. Block’un karısı Dakota ile ilgili başka planları vardır.

Notlar:

- Robert Rodriguez filmi yönetip senaryosunu yazmanın dışında ayrıca sinematogrofisini, film müziğini, kurgusunu ve prodüktörlüğünü de üstlenmiştir. Filmin yapımcısı da kendi yapım şirketi “Rodriguez International Pictures”dır.

- Planet Terror, Grindhouse ana başlığı altında Quentin Tarantino'nun Death Proof (2007) filmi ile ikili olarak vizyona girmiştir. İkili vizyon, sinema salonunda 2 filmin ard arda ve tek bilet fiyatına gösterime girmesidir. Uluslararası gösterimde her iki filmde uzun versiyonları ile ayrı ayrı vizyona girmiştir.

- Filmin yönetmeni Robert Rodriguez olmasına karşın Quentin Tarantino da devamlı filmin setine gelerek yönetmene destek vermiştir.

- Her iki film de, 70li yıllarda altın çağını yaşayan exploitation filmlerinden (sömürü sineması) esinlenmiştir.

- Filmde kullanılan sahte fragmanlardan Danny Trejo’nun başrolünde olduğu Machete filmleri doğmuştur.



Benzer Film Önerisi: Death Proof (2007), Machete (2010), Machete Kills (2013), From Dusk Till Dawn (1996)

Anahtar kelimeler: sömürü sineması, zombi, salgın.

Sinefil Puanı: 8/10



Fragman:





yasal uyarı: bahsi geçen filmlerle ilgili verilen bilgiler leyla önkan tarafından İngilizce sinema sitelerinden çeviri yapılarak derlenmiş bilgilerdir. bu çeviri bilgiler izinsiz kullanılamaz. bahsi geçen filmlerle ilgili her türlü medya kullanımı ve sahiplik hakkı filmin yapımcı firmasına aittir. tanıtımları sinema sanatına katkı ve saygı çerçevesinde yapılmaktadır.