Interstellar [2014]

Künye
Yönetmen: Christopher Nolan
Senaryo: Jonathan Nolan, Christopher Nolan
Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine, Matt Damon, Mackenzie Foy, Casey Affleck
Tür: Bilimkurgu, Macera
Ülke: İngiltere, ABD
Vizyon Tarihi: 7 Kasım 2014
Vizyon İsmi: Yıldızlararası
IMDb Linki:
http://www.imdb.com/title/tt0816692


Konusu: Yakın bir gelecekte dünya nüfusu büyük oranda azalmış, birçok tarım ürünü artık üretilememekte, kum fırtınaları zaten zor olan hayatı daha da zorlu kılmaktadır. Eski NASA pilotu Cooper, babası ve iki çocuğuyla birlikte yaşamakta ve çiftçilikle geçimini sürdürmektedir. Odasının hayaletli olduğuna inanan zeki kızı Murph’ün bir keşfiyle kendini tekrar bilimin sınırında bulacaktır.

Notlar:
- Filmle ilgili çıkış noktası daha önce Contact (1997) filminde de birlikte çalışmış olan film yapımcısı Lynda Obst ve teorik fizikçi Kip Thorne’un Thorne’a ait çalışmalar üzerine kurdukları bir senaryo taslağıdır.
- Yönetmen olarak ilk geçen isim Steven Spielberg’dür.
- Jonathan Nolan’ı senaryoyu yazması için görevlendiren Spielberg’dür. Jonathan Nolan senaryoyu yazarken bilimsel olarak konuya daha çok hakim olabilmek için Kaliforniya Bilim Enstitüsünde eğitim almıştır.
- Christopher Nolan, senaryonun yazımı için görevlendirilen kardeşi Jonathan Nolan’ın Spielberg’ün ardından doğan yönetmen ihtiyacında yapımcı firmaya kendisini önermesi sonucu yönetmen koltuğuna oturmuştur.
- Film 87. Oscar ödüllerinde 4 dalda adaylığın yanında “En İyi Görsel Efekt” dalındaki ödülü almıştır.
- Filmin müzikleri Nolan'ın diğer filmleri Batman Üçlemesi ve Inception’ın da müziklerini hazırlamış olan Hans Zimmer’a aittir.
- Yönetmen Christopher Nolan filmin yapım aşamalarında “Metropolis (1927), 2001: A Space Odyssey (1968), Blade Runner (1982), Star Wars (1977), Alien (1979) ve The Mirror (1975)” filmlerinden ilham aldığını belirtmektedir.

Benzer Film Önerisi: 2001: A Space Odyssey (1968), Solaris (2002)

Anahtar kelimeler: karadelik, uzay, astronot, uzay gemisi, uzay yolculuğu, yerçekimi, dünyanın sonu.

Sinefil Puanı: 7.5/10



Fragman:


yasal uyarı: bahsi geçen filmlerle ilgili her türlü medya kullanımı ve sahiplik hakkı filmin yapımcı firmasına aittir. filmlerle ilgili verilen bilgiler leyla önkan tarafından İngilizce sinema sitelerinden çeviri yapılarak derlenmiş bilgilerdir. bu çeviri bilgiler izinsiz kullanılamaz.