The Autopsy of Jane Doe [2016]

Künye
Yönetmen: André Øvredal
Senaryo: Ian Goldberg, Richard Naing
Oyuncular: Brian Cox, Emile Hirsch, Olwen Catherine Kelly,  Ophelia Lovibond
Tür: Korku, Gizem, Gerilim
Ülke: İngiltere, ABD
Vizyon Tarihi: 14 Nisan 2017 (TR)
Vizyon İsmi: Otopsi
IMDb Linki: http://www.imdb.com/title/tt3289956

Konusu: Bir evin bodrumunda gömülü olarak bulunan kimliği belirsiz genç kadının cesedi ölüm nedeni belirlenmek üzere adli tabip olarak çalışan baba oğula teslim edilir. Baba oğul otopsiye başladıktan sonra morgda tuhaf ve gizemli olaylar gerçekleşmeye başlar.



Notlar:
- Filmin yönetmeni André Øvredal, 2013 tarihli paranormal korku filmi “The Conjuring”in seyircisiz ön gösterimini izledikten sonra kendisi de bir korku filmi çekmeye karar vermiştir.
- Filmdeki baba rolü için ilk olarak Martin Sheen düşünülmüş ancak aktörün yoğun programı nedeniyle rol Brian Cox’a kalmıştır.
- Ünlü korku romanı yazarı Stephen King filmle ilgili “Alien ve erken dönem Cronenberg filmlerine rakip olabilecek içorganlara dair bir korku filmi, izleyin ama yalnız başınıza değil.” demiştir.
- Film içerisinde farklı zamanlarda birkaç kez duyulan şarkı, Taş Devri’nde de kullanılmış olan “Let the Sunshine in” isimli Pebbles şarkısıdır.
- Filmin yönetmeni André Øvredal'un ikinci uzun metrajlı filmi, hem yönetip hem senaryosunu yazdığı, büyük beğeni toplayan 2010 tarihli Trolljegeren'dir.


Benzer Film Önerileri: It Follows (2014), The VVitch: A New-England Folktale (2015), Don't Breathe (2016)
Anahtar Kelimeler: otopsi, paranormal, morg, cadı, adli tabip
Sinefil Puanı: 8/10

Fragman:





yasal uyarı: bahsi geçen filmlerle ilgili verilen bilgiler ve notlar kısmı leyla önkan tarafından İngilizce sinema sitelerinden çeviri yapılarak derlenmiş bilgilerdir. bu çeviri bilgiler izinsiz kullanılamaz. bahsi geçen filmlerle ilgili her türlü medya kullanımı ve sahiplik hakkı filmin yapımcı firmasına aittir. tanıtımları sinema sanatına katkı ve saygı çerçevesinde yapılmaktadır.