Trolljegeren [2010]


Künye
Yönetmen: André Øvredal
Senaryo: André Øvredal
Oyuncular: Otto Jespersen, Johanna Mørck, Glenn Erland Tosterud, Tomas Alf Larsen, Hans Morten Hansen
Tür: Korku, Gizem, Fantastik
Ülke: Norveç
Vizyon Tarihi: 27 Mart 2011
Vizyon İsmi: Trol Avı


Konusu: Norveçli üniversitelilerden oluşan bir çekim ekibi gizemli ayı ölümlerini araştırmaya başlar ve yolları tuhaf bir avcıyla kesişir. Adam onlara ayı değil, trol avcısı olduğunu, yaşanan bu tip gizemli olaylardan trollerin sorumlu olduğunu ve örtbas edilen bu konularla ilgili gerçekleri onlara göstereceğini söyler. Ekip, trol avcısını filme alarak gerçekleri tüm dünyaya göstermeye karar verir.


Notlar:
Filmde üniversiteli gençleri canlandıran oyuncular pek tanınmamakla birlikte, trol avcısı Hans’ı canlandıran başrol oyuncusu Otto Jespersen başta olmak üzere, enerji santrali çalışanını canlandıran Knut Nærum, Polonyalı ayı tedarikçisini canlandıran Robert Stoltenberg ve Hans’ın patronu Finn’i canlandıran Hans Morten Hansen  Norveç’in tanınmış komedyenlerindendir.
- Filmin bir sahnesinde yer alan “köprü üzerinde 3 keçi ve altında bir trol” İskandinav folklorunda yer alan "Three Billy Goats Gruff" isimli anlatıya bir göndermedir.
- Filmin bitiş jeneriğinden sonra ekrana İngilizce olarak “bu filmin çekimleri esnasında hiçbir trol zarar görmemiştir” yazısı çıkmaktadır.
- Kaynağını İskandinav mitolojisinden alan troller, kayaların, dağların ve mağaraların içinde yaşadığına inanılan iri, çirkin, yabani, düşük zekalı ve Hristiyan karşıtı yaratıklar olarak tasvir edilmektedir. Genel olarak iki cinsi olduğuna inanılır; dağ trolleri ve orman trolleri.
- Henüz orijinal film gösterime bile girmeden, birçok Kuzey Amerika firması talip olmakla birlikte, Summit Entertainment firması Hollywood uyarlaması yapmak üzere yeniden yapım haklarını satın almıştır.
- Filmin son sahnesine, Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg’in Troll Field isimli petrol yatağıyla ilgili bir konuşması sanki Troller ile ilgiliymiş gibi montajlanmıştır.


Benzer Film Önerisi: Blair Witch Project (1999), Cloverfield (2008), Grave Encounters (2011),
The Dyatlov Pass Incident (2013)

Anahtar kelimeler: buluntu film, trol, avcı, çekim ekibi, orman

Sinefil Puanı: 6.5/10



fragman: 



yasal uyarı: bahsi geçen filmlerle ilgili verilen bilgiler ve notlar kısmı leyla önkan tarafından İngilizce sinema sitelerinden çeviri yapılarak derlenmiş bilgilerdir. bu çeviri bilgiler izinsiz kullanılamaz. bahsi geçen filmlerle ilgili her türlü medya kullanımı ve sahiplik hakkı filmin yapımcı firmasına aittir. tanıtımları sinema sanatına katkı ve saygı çerçevesinde yapılmaktadır.